Lederudvikling

Organisationer skal være gearet til fremtiden og designes til at medarbejderne kan løse deres opgaver effektivt. Det kræver godt lederskab. 

 

Ledelse er at tilføre situationen det, den mangler. Derfor evner dygtige ledere at skubbe beslutningerne ud til de medarbejdere der er tættest på løsningen og støtte dem, når det er nødvendigt. De forstår at faglig sparring og feedback er en del af medarbejdernes udvikling og de formår at give den i øjenhøjde, men samtidig være tydelig.

 Woman

Dygtige ledere fjerner friktion ved at tilføre ressourcer til løbende forbedring af de systemer og processer, som skal gøre arbejdet i hverdagen smidig og effektiv

 
Som i andre fag er ledelse en disciplin, som skal læres. Det gælder nye ledere, som har brug for den grundlæggende værktøjskasse, og det gælder erfarende ledere, der kan have glæde af nyeste viden indenfor specifikke felter eller måske lige frem en nytænding, fordi autopiloten har taget over.

 

Men hvordan gribes lederudvikling an?

 

Lederudvikling skal være nært knyttet til virksomhedens strategiske mål og planer, fordi det giver en naturlig og meningsfyldt kobling. Ved at skræddersy udviklingsprocessen til virksomhedens situation og kravene i markedet bliver forløbet både nærværende og mere målbart. Ikke kun i forhold til resultatmål, som de fleste virksomheder er dygtige til at styre efter, men især i forhold til indsatsmål, som definerer vejen til resultatskabelsen.

 

Et fokus og en afledt effekt i lederudviklingsforløbet er ofte forbedret samarbejde på tværs af organisationens siloer. Der kan være brug for et fælles sprog og en synkronisering af indsatserne mod fælles mål og med kunderne i centrum. Det er typisk en integreret del af forløbet.

 

Er det uklart, hvilke temaer lederudviklingsprogrammet skal fokusere på, kan en 360-graders måling efterfulgt af kvalitative samtaler med tilbagelæsning til lederen give stor indsigt til både virksomheden og lederen selv.

 

Tag en dialog med Brandculture om, hvordan et skræddersyet lederudviklingsforløb kan se ud i jeres virksomhed. 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2020 © Brandculture